politie-ontruiming-bommelding-utrecht

Utrecht Centraal afgezet na Bommelding

Rond 7:30 zijn mensen op station Utrecht Centraal aangesproken door de politie. Zij kregen te horen dat ze zo snel mogelijk Utrecht Centraal moesten verlaten. Later wordt duidelijk in een tweet van de NS dat het ging om een bommelding. Nadat de bommelding is gemeld kwam de politie zo snel mogelijk om het station leeg te ruimen. Er gaan op het moment beelden rond dat er agenten met automatische geweren rondlopen rond Utrecht Centraal.

Op het onderstaande filmpje is te zien hoe de politie het station ontruimt. Een zwaar bepantserde agent heeft een automatisch geweer vast. Hij schreeuwt naar de mensen dat ze allemaal naar buiten moeten gaan.

De bommelding

Volgens de politie bleek dat de melding gedaan was nadat er iets verdachts gebeurde in een treinstel. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk. Toch bleek de verdachte persoon gevaarlijke uitingen te hebben. De situatie was snel onder controle. Na een tijdje heeft politie gemeld dat Utrecht Centraal weer vrij te betreden is. Deze melding heeft gezorgd voor veel vertraging. Het treinverkeer is op het moment weer hervat.

Na aanleiding van een tweet van de politie is het toch duidelijk geworden dat er 2 verdachten zijn gearresteerd.

Na nader onderzoek van de politie op Utrecht Centraal is er meer bekend geworden. Er was namelijk geen sprake van explosieven. Toch blijft het onderzoek doorlopen. Omdat de politie naar explosieven zocht is er dus wel sprake geweest van terroristische motieven bij de verdachten.

Klik voor meer opmerkelijk nieuws op de onderstaande link:

Laatste nieuws | 112Nieuws