verdachten-bij-pinautomaat

Pinpas truc veroorzaakt steeds meer slachtoffers

Eind augustus was een oude vrouw van 82 jaar weer het slachtoffer geworden van een pinpas truc. Bij haar woning in Haarlem stonden 2 mannen voor de deur. Met een handige babbeltruc wisten ze haar bankpas te krijgen. Blijkbaar wisten ze ook nog eens haar pincode, een zogenaamde recipe for disaster. Volgens de bankafschriften is er een paar dagen erna voor bijna €5000 gepind. Naar wie het geld ging is niet traceerbaar omdat alles gepind is. Het hele proces is dus erg professioneel uitgevoerd. Toch zijn de beelden gevonden waarin te zien is dat een man en vrouw het geld pinnen. Het geld is gepind in Badhoevedorp bij Utrecht en Den Haag.

De link naar de beelden

Fotos van de 2 verdachten:

mannelijke-verdachte-pinpas-truc-bij-pinautomaat
verdachten-bij-pinautomaat

De babbeltruc

De babbeltruc wordt meestal uitgevoerd door een neppe bezorger (van Post NL bijvoorbeeld). De neppe bezorger belt aan bij de vrouw en zegt vervolgens dat de vrouw nog een boete heeft staan. Deze moet ze betalen voordat ze weer pakketjes kan ontvangen.

Als de vrouw instemt pakt de neppe bezorger een pinautomaat. De vrouw steekt de pinpas erin en vult haar pincode in. De neppe bezorger haalt de pinpas eruit en geeft de vrouw een neppe pinpas terug. Ook kijkt de neppe bezorger mee naar de pincode die ze invult. Nu heeft de dader de pincode en pinpas van de vrouw, terwijl de vrouw alleen een neppe bankpas heeft. Vervolgens wordt er een paar dagen later een groot bedrag gepind.

De neppe bezorger

Volgens de slachtoffers van deze truc zijn de neppe bezorgers in dit verhaal meestal jongeren. Ook zien ze er erg vertrouwd uit en kunnen ze niet precies herinneren hoe de bezorgers er uit zien. De laatste tijd wordt bankpasfraude steeds populairder. Ook zijn er veel meldingen over toenemende phishing pogingen bij banken zoals de ING en ABN Amro. Hierover was laatst een fragment bij Kassa.

Voor tips tegen Phishing en Fraude kan je het onderstaande artikel lezen:

Wat kan ik doen tegen phishing?

Bekijk de onderstaande link voor meer opmerkelijk nieuws.

Laatste nieuws | 112Videos