Foto van het bouwkraan ongeval

Bouwkraan omgevallen in Heel bij Limburg

In Limburg is om 12:30 in de middag een ongeluk gebeurd op de Burgemeester Bongaartslaan bij het dorpje Heel. Tijdens de werkzaamheden bij een woonhuis kantelde de bouwkraan op zijn rechterzijde. Het gevolg hiervan was dat de bouwkraan belande in de tuin van de buren. Door dit foutje was bijna een vreselijk ongeluk ontstaan.

“De kraan miste een spelend kind rakelings”

– woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord

De kraan had zelf geen bestuurder want hij werd op afstand bestuurd, zelf was de kraan maar een halve meter lang. Door veel geluk zijn er geen gewonden gevallen. Er is wel veel schade door dit ongeval. De kraan had namelijk een schuur, de steiger en een woning geraakt. De reden voor het ongeluk is onduidelijk en wordt verder onderzocht.

Naast de schade aan de huizen heeft de kraan ook een stroom kabel geraakt. Hierdoor zitten een aantal woningen in het dorpje Heel nu zonder elektriciteit. Na het ongeluk waren de hulpdiensten met grote groepen aanwezig en waren er in totaal vijf brandweerwagens.

Dronebeelden van de schade:

shorturl.at/kmqO5

Het ongeluk trok ook veel publiek uit de buurt en de brandweer heeft de bouwplannen uitgesteld totdat er een arbeidsinspectie komt om de bouwkraan nader te bekijken.

Na de schrik is de jongen een stuk gaan fietsen met zijn vader om weer tot rust te komen. De moeder die ook flink geschrokken was kreeg veel steun uit de buurt. ”Dit vergeten we nooit meer”.

Hieronder de link naar de beelden van het ongeval: