metro-ongeluk-spijkenisse

Metro beland op een bizarre plek na ongeluk

De meeste mensen zouden raar opkijken als een metro niet aankomt. Deze metro kwam zelfs niet aan op het opstappunt, maar belandde op de staart van een mega dolfijn. Dit is vandaag gebeurd in Spijkenisse na een ongeluk met de metrobestuurder. Hij ramde namelijk de metro vol door een stootblok heen. Hierdoor vloog de metro van de baan af. Na een harde knal belande hij op de staart van een dolfijn. En je kunt hier zelfs nog spreken van geluk. Als de dolfijnstaart er niet stond, was de metro misschien in het water belandt.

Het ongeluk

Op maandag 2 november rond half 1 in de ochtend schoot de metro door een stootblok heen. Waardoor de metro door het stootblok schoot is nog onbekend, waarschijnlijk gaat het om een zware technische fout. Bij het ongeluk zelf waren er geen passagiers aanwezig.

Alleen de metromachinist zat in de metro. Je kunt hier van dubbel geluk spreken, want er is niemand gewond geraakt. Als er passagiers bij waren, of de metro niet op de staart belandde kon dit als een vreselijk ongeluk aflopen. Volgens mensen in de buurt was de knal van afstand te horen.

De situatie nu

Na het ongeluk zijn de hulpdiensten er gelijk op af gekomen om de boel veilig te stellen. De metromachinist is er zelf veilig uitgekomen en meegenomen naar het politiebureau voor een verhoring. Om uit te zoeken wat er precies is gebeurd zijn de camerabeelden van belang.

Maar voordat ze het metrostel kunnen onderzoeken moet de metro heel van de staart afkomen. De hulpdiensten melden dat het wel paar dagen kan duren voordat de metro weer op zijn plek is. Omdat de oorzaak van het ongeluk nog onbekend is, kan het veel vertragingen met zich meebrengen.

Klik voor meer opmerkelijk nieuws op de onderstaande link:

Opmerkelijk nieuws | 112Videos